Обсяги вкладень у криптовалюту знизилися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяги вкладень у криптовалюту знизилися

Фінтех і Картки
470
У перший тиждень січня сума коштів, вкладених «китами» в цифрові активи, склала всього $29 млн, а в останній тиждень перед святами – понад $1 млрд. У JPMorgan попередили: якщо ситуація погіршиться, це може призвести до падіння ціни біткойна.
У перший тиждень січня інституційні інвестори вклали в криптовалюту лише $29 млн, повідомляє в своєму звіті фонд CoinShares. Таким чином, обсяг інвестицій великих гравців знизився в порівнянні з останнім тижнем перед Різдвом (25 грудня) на 97% – тоді він склав рекордні $1,09 млрд. У CoinShares також підкреслили, що на початку січня по багаточленними криптоінструментами було зафіксовано відтік капіталу. Це може свідчити про те, що великі гравці почали фіксувати прибуток, вважають в компанії.
З вересня і до початку січня біткойн показував істотне зростання – до 8 січня ціна піднімалася до $42 тис. за монету. 11 січня на ринку відбулася корекція. Вартість BTC різко впала – нижче $31 тис., а потім частково відновилася, до 35 тис. У інвестбанку JPMorgan вважають, що на ринку може відбутися нове зниження, яке буде викликане тимчасовим посиленням відтоку коштів інституційних інвесторів.
На початку січня стратеги JPMorgan спрогнозували подорожчання біткойна до $146 тис. у довгостроковій перспективі. Вони підкреслили, що не можна відкидати можливість виникнення спекулятивної манії, яка найближчим часом може спровокувати зростання курсу першої криптовалюти до $50-100 тис., але такі цінові рівні виявляться нестійкими.
За матеріалами:
Курс України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас