ДБР відкрило справу стосовно розтрати коштів ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДБР відкрило справу стосовно розтрати коштів ПриватБанку

Фондовий ринок
1213
Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування за ознаками кримінального злочину стосовно причетності до можливої розтрати коштів ПриватБанку на юридичні послуги посадовців держбанку та Національного банку.
Про це йдеться в листі ДБР до громадської організації, текст якого оприлюднили «Українські новини».
«Внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні №62020000000001029», – йдеться в листі.
Раніше ГО «Громадський комітет національної безпеки» звернулася до ДБР з проханням розслідувати завищення вартості юридичних послуг та причетності співробітників НБУ до розтрати коштів на юридичні послуги компанії «Астерс Консалт» за договором із ПриватБанком.
Згідно з даними листа, витрати ПриватБанку за контрактом з AlixPartners з 2017 року склали 265 млн грн, а з «Астерс Консалт» близько 700 млн грн.
«Ми вважаємо, що в діях посадових осіб НБУ, директора та власника ТОВ «Астерс» та ТОВ «Астерс Консалт» Дідковського Олексія Володимировича, Рожкової Катерини Вікторівни та інших посадових осіб НБУ та ПриватБанку є ознаки вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 КК України», – йдеться у зверненні ГО.
У грудні ЗМІ писали, що начебто ПриватБанк і Нацбанк витратили на боротьбу з ексвласником банку Ігорем Коломойським 900 млн грн. Велика частина цієї суми нібито дісталася юридичній компанії «Астерс Консалт» Олексія Дідковського.
Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів фізосіб подав позов до Господарського суду Києва проти ексвласників і топменеджерів збанкрутілого Платинум Банку, серед яких і перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова.
ФГВФО мотивував позов тим, що колишні посадовці Платинум Банку внаслідок прийняття необґрунтованих рішень завдали збитків банку на 1,48 млрд грн, які складаються із неповернених і списаних кредитних коштів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас