Програмою доступних кредитів вже може користуватися й середній бізнес – Петрашко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Програмою доступних кредитів вже може користуватися й середній бізнес – Петрашко

Особисті фінанси
587
Від початку 2021 року державною програмою “5-7-9%” може користуватись і середній бізнес.
Про це повідомила пресслужба Мінекономрозвитку.
Наприкінці 2020 року програму “5-7-9” було ще більше вдосконалено під потреби бізнесу. Зокрема, було підвищено максимальний рівень річного доходу до еквіваленту 20 млн євро.
“Ми практично пішли ще й в середній бізнес. Ми ввели градальну систему: для більших підприємств – менший відсоток, для менших підприємств – трохи більший відсоток, який може компенсуватися”, – прокоментував міністр Ігор Петрашко.
Крім того, було лібералізовано умови кредитів; послаблено вимоги щодо збереження робочих місць і заробітної плати; встановлено пільгові умови для представників бізнесу з медичного виробництва, торгівлі і оборотного капіталу до 3%; врегульовано питання можливості поєднання різних видів державної підтримки.
Також міністр акцентував увагу на новому інструменті, який був впроваджений у кінці минулого року, а саме – на портфельних гарантіях.
“Із 5 млрд грн портфельних гарантій минулого року 3,8 млрд грн вже передано банкам. І банки в першому і другому кварталі зможуть розширити програму кредитування”, – додав Ігор Петрашко.

Довідка Finance.ua:

  • У грудні 2020 року Кабінет міністрів прийняв постанову про спрощення доступу до програми пільгових кредитів “5-7-9%” та розширення доступу до неї в умовах карантину.
  • За перший тиждень 2021 року було видано кредитних позик за програмою “5-7-9” на суму більш ніж 900 мільйонів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас