Глава ЄБА назвала галузі, які найбільше постраждають цього року через коронакризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ЄБА назвала галузі, які найбільше постраждають цього року через коронакризу

Фондовий ринок
728
Цьогоріч на тлі коронакризи найгірше буде тим галузям, які не зможуть адаптуватися до нових умов. В першу чергу мова йде про готелі, ресторани й бізнес-центри.
Про це повідомила виконавчий директор Європейської бізнес-асоціації (ЄБА) Анна Дерев’янко в ефірі телеканалу “Україна 24”.
“Що стосується секторів – у готелів, ресторанів справи можуть бути погані. Якщо не відкриються умови для того, щоб ці заклади працювали, то їм буде дуже складно підтримувати свою операційну діяльність в нормі… Бізнес-центрам, швидше за все, буде тяжко і в цьому році. На сьогодні 9 з 10 людей не хочуть повертатися в офіси. Бізнес-центрам вже зараз треба думати, як змінювати свою бізнес-модель, щоб бути ефективними і успішними”, – сказала Дерев’янко.
За її словами, на український бізнес, який пережив карантин 2020 року, в 2021 році чекають нові випробування. Разом з тим ті компанії, які представляє ЄБА, досить оптимістично дивляться в 2021 рік. Минулий рік був “тренувальним”, коли люди мали звикнути до нової карантинної дійсності.
“І 2021 рік має бути простішим лише в разі, якщо нових пандемій у нас не з’явиться. Гірше буде у тих, хто не зможе адаптуватися до нових умов. Краще, відповідно, у тих, хто зможе знайти свій шлях в новій реальності”, – сказала вона.
Нагадаємо, минулого місяця в ЄБА за підсумками дослідження повідомили, що в II півріччі 2020 року індекс інвестиційної привабливості в Україні знизився до 2,4 балів з 5-ти можливих, що показало безпрецедентне падіння настроїв гендиректорів, яке можна порівняти з 2013 роком.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас