Deutsche Bank заплатить понад $130 млн для врегулювання судового процесу в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank заплатить понад $130 млн для врегулювання судового процесу в США

Фондовий ринок
288
Deutsche Bank погодився виплатити більш як $130 млн для врегулювання кримінальної справи проти нього, включаючи підкуп іноземного співробітника та маніпулювання ринком дорогоцінних металів.
Як повідомляє NDTV, банк уклав угоду, за якою він не буде піддаватися судовому переслідуванню, якщо не братиме участі в аналогічних схемах в майбутньому. Deutsche Bank також не зобов’язаний визнавати себе винним за висунутими звинуваченнями.
Справа про хабарництво пов’язана з незаконними платежами і вказуванням неправдивих сум в бухгалтерських книгах і записах банку в період з 2009 по 2016 рік, говориться в пресрелізі Міністерства юстиції.
Мін’юст заявив, що банк «свідомо і навмисне» вів помилкові записи після того, як його співробітники змовилися з саудівським консультантом з метою полегшити виплату хабарів на суму понад $1 млн особі, що приймає рішення.
У справі про шахрайство з сировинними товарами торговці металами Deutsche Bank в Нью-Йорку, Сінгапурі та Лондоні в період з 2008 до 2013 року розміщували підроблені торгові накази з метою отримання прибутку, обманюючи інших учасників ринку, заявили в Мін’юсті, щоб отримувати прибуток протягом 2 років.
Угода Deutsche Bank з Міністерством юстиції США була підтверджена в ході 40-хвилинного дистанційного слухання у федеральному суді в Брукліні.
«Хоча ми не можемо коментувати деталі рішень, ми беремо на себе відповідальність за ці минулі дії, які мали місце в період з 2008 по 2017 рік», – йдеться в заяві офіційного представника Deutsche Bank Дена Хантера.
Він додав, що банк зробив «істотні коригувальні дії», інвестувавши понад 1 млрд євро в дані, технології та засоби контролю, щоб поліпшити навчання своїх співробітників і збільшити штат співробітників по фінансовим злочинам до більш ніж 1600 осіб.
Великі банки поспішають покласти край своїм юридичним суперечкам зі Сполученими Штатами до зміни адміністрації, почасти тому, що вони побоюються, що вони можуть стати об’єктом більш жорстких санкцій з боку демократів.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас