"Мотор Січ" почала льотні випробування лопатей для вертольотів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Мотор Січ" почала льотні випробування лопатей для вертольотів

Фондовий ринок
2051
ПАТ “Мотор Січ” у четвер на своєму льотно-випробувальному комплексі розпочало льотні випробування композитних лопатей для вертольотів Мі-8 та металевих – для Мі-24 українського виробництва.
“Це значуща подія для України, адже вона увійшла до п’ятірки держав світу, що виробляють лопаті для важких вертольотів! А це значить, ми маємо нові можливості для української армійської авіації та перспективи для розвитку експортних ринків”, – прокоментував цю подію на своїй сторінці у Facebook віцепрем’єр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський із Запоріжжя.
За його словами, для організації виробництва запорізькі авіабудівники придбали унікальне високотехнологічне обладнання, аналогів якому немає на території України, а також був підготовлений персонал для роботи з ним.
Як уточнило місцеве видання sky.zp.ua, зі створенням лопатей “Мотор Січ” змогла завершити повний цикл виготовлення вертольотів. Всього планується запустити в серійне виробництво близько 60 комплектів лопатей на рік, а в 2021 році в ході пілотного проекту — 20.
“Кожен комплект лопатей проводиться під певну вагову характеристику вертольотів. Ми говоримо сьогодні переважно про важкі вертольоти. Лопаті для них випускали раніше тільки США, Росія і Китай. Сектор важких вертольотів займає 17% від загальної кількості випущених вертольотів, і це досить великий показник”, — наводить видання слова президента “Мотор Січі” В’ячеслава Богуслаєва.
На події був присутній, крім Уруського, Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.
За його словами, всі вертольоти Мі-24, а це 4 бригади армійської авіації, чекають цих лопатей. “Вертольоти і пілоти у нас були, а ось лопатей раніше не було. Сьогодні ми побачили перші вертольоти з українськими лопатями, які піднялися в повітря. У нас вже є плани спільно з ПАТ “Мотор Січ”, і ми сподіваємося, що вже в 2021 році нам вдасться серйозно підняти парк бойових вертольотів”, – цитує головнокомандувача sky.zp.ua.
Державні випробування заплановані на 2021 рік – оцінку проводитиме Державний інститут випробувань і сертифікації озброєння і військової техніки, а також Міноборони, після чого буде прийнято рішення про серійне виробництво.
Представники підприємства зазначили, що паралельно працюють над створенням легких вертольотів, створених переважно з композитних матеріалів повністю з українськими комплектуючими.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас