Українським водіям готують сюрприз з правами - потрібно всього 30 хвилин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українським водіям готують сюрприз з правами - потрібно всього 30 хвилин

Особисті фінанси
13843
В державному підприємстві “Документ” повідомили, що вони ввели нову і доволі зручну послугу, завдяки якій можна буде обміняти водійське посвідчення в “паспортному сервісі” в найкоротші терміни, пише Автотема.
Ця послуга буде корисна тим, хто обмінює своє вперше видане дворічне тимчасове посвідчення водія на постійне.
Хто може скористатися сервісом – водій, який хоче замінити посвідчення старого зразка на нове, або ж ті, хто втратив або зіпсував посвідчення або просто хоче оновити в ньому своє фото.

Рейтинг кредитних карток для водіїв 🚗

Також послуга може виявитись корисною для тих, хто має намір змінити транслітерацію свого імені або прізвища, хто поміняв ім’я або прізвище, або ж змінив стать. Термін дії нового водійського посвідчення – 30 років.
Поки послуга буде працювати тільки в столиці. Оформити документи можна в ТРЦ “Універмаг “Україна”.

Довідка Finance.ua:

  • Поліцейські часто вимагають документи на право керування у водіїв, і тоді ті змушені ходити за ними і просити повернути документи. Інспектор повертає їх разом з постановою про накладення штрафу. Відповідно до Закону «Про дорожній рух» та Правил дорожнього руху, поліцейський має право висловити вимогу про пред’явлення водієм документів на право керування. Ці документи водій не зобов’язаний передавати у руки інспектору, в просто пред’явити у розгорнутому вигляді.
  • В яких випадках поліцейський має право вилучити посвідчення водія: єдиною підставою для тимчасового вилучення посвідчення водія є вчинення адміністративного правопорушення, за яке може бути накладено адміністративне стягнення у виді позбавлення права керування транспортним засобом.
  • Якщо особа не є винною у скоєнні такого правопорушення, то вилучати у неї посвідчення водія поліцейський не має права.
До речі, на Finance.ua діє сервіс оформлення електронних полісів автоцивілки. Завдяки йому ви можете швидко та зручно зрівняти ціни та оформити поліс ОСЦПВ всього за 15 хвилин.

Страховий поліс ОСЦПВ

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас