ФГВФО анонсував арешти закордонних активів власників великих банків-банкрутів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО анонсував арешти закордонних активів власників великих банків-банкрутів

Казна та Політика
1336
В Фонді гарантування вкладів фізичних осіб заявили, що в 2021 році будуть арештовані активи пов’язаних осіб виведених з ринку банків Дельта Банк, Фінанси та Кредит, Імексбанк та Національний кредит.
«Щодо банкі Дельта, Імекс, Національний кредит та Фінанси і Кредит вже укладені угоди, і вже рік ведеться робота з юридичними компаніями в іноземних юрисдикціях. Я не можу говорити про деталі, називати конкретні країни і активи, оскільки це конфіденційна інформація. Але ми вже по цих банках наступного року виходимо на заморожування, арешт активів пов’язаних осіб цих банків. Це вже певний успіх», — сказав Віктор Новіков, заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів, на підсумковій прес-конференції ФГВФО.
Він додав, що Фонд також проводить конкурси щодо закупівлі юридичних послуг для відшкодування в іноземних юрисдикціях шкоди, яка нанесена пов’язаними особами банкам Фінансова ініціатива, VAB Банк, Фідобанк, Банк Вектор.
«Наступного року ми плануємо конкурси по ще 19 банках. Можливо, їх буде менше, оскільки ми плануємо заявляти такі позови пулами банків, які пов’язані між собою», — додав Новіков.
За його словами, це допоможе зекономити час і гроші.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас