Посилення карантину в січні: НБУ попередньо оцінює втрати ВВП в 0,2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посилення карантину в січні: НБУ попередньо оцінює втрати ВВП в 0,2%

Казна та Політика
269
В НБУ попередньо оцінюють втрати ВВП України від посиленого карантину в січні-2021 в 0,2%.
Про це під час брифінгу щодо рішень правління Національного банку з монетарної політики заявив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.
“Щодо впливу карантину вихідного дня. Ми десь очікували вплив на 0,2 п.п. на ВВП. Можна сказати, що, швидше за все, він буде меншим. Ми бачили погіршення очікувань бізнесу, індексу ділової активності. По-моєму, причина – не сам карантин, а скоріше очікування карантину і карантинних заходів. Бізнес, люди не дуже розуміли, як буде введеной карантин”, – заявив Сологуб.
“Щодо локдауну, який очікується в січні. Список карантинних обмежень є не таким суворим, як ми бачили навесні, тому, за нашими оцінками, нові обмеження призведуть до втрати близько 0,2 п.п. річного ВВП в наступному році. Ми, знову ж таки, будемо дивитися, як розвиватиметься ситуація з пандемією”, – додав він.

Довідка Finance.ua:

  • Прем’єр Денис Шмигаль заявив, що після карантину “вихідного дня” ВВП не постраждав, але є другий пік звернень з безробіття.
  • У Мінекономіки заявили, що впровадження карантину “вихідного дня” в листопаді не матиме істотного впливу на економічні підсумки 2020 року – за оцінками відомства, втрати становлять 0,04 – 0,06 п.п. в розрахунку за рік.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас