Суд поновив розгляд позову про повернення акцій Коломойському — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд поновив розгляд позову про повернення акцій Коломойському

Фондовий ринок
342
Колегія суддів Північного апеляційного господарського суду у складі Віталія Корсака, Ольги Попікової та Олексія Євсікова скасувала рішення судді Господарського суду міста Києва Людмили Шкурдової про призупинення розгляду позову ексвласників «ПриватБанку» Ігоря Коломойського та Triantal Investments щодо повернення їм акцій. Про це повідомляє пресслужба банку.
«Апеляційна інстанція, незважаючи на порушені терміни подання апеляції одним із відповідачів у справі і дію так званого антиколомойського закону, фактично відновила провадження зі скасування націоналізації ПриватБанку», – йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, суддя госпсуду Києва Людмила Шкурдова 16 жовтня призупинила розгляд позову ексвласників «ПриватБанку» Ігоря Коломойського і Triantal Investments щодо повернення їм акцій до рішення справи, яку розглядають у суді адміністративної юрисдикції на рівні апеляції про законність націоналізації банку.
Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ та колишніх акціонерів «ПриватБанку», найбільшими з яких на той момент були Коломойський та Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови і влив у його капітал понад 155 млрд грн. Ексвласники банку вважають здійснену націоналізацію, внаслідок якої вони повністю втратили свої акції, незаконною, тоді як «ПриватБанк» і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків.
Наприкінці лютого 2019 року Госпсуд Києва з другої спроби прийняв до розгляду позов Коломойського і Triantal, що володіли відповідно 41,6572% та 16,5748% акцій «ПриватБанку», про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку від 21 грудня 2016 року. Суд 9 квітня задовольнив клопотання позивачів про розширення переліку своїх вимог пунктом щодо повернення їм акцій «ПриватБанку» й водночас відхилив клопотання Мінфіну, який просив залишити позовну заяву без розгляду. Тоді ж до списку відповідачів було додано Нацбанк України, НКЦПФР, «ПриватБанк», а також зберігачів «Укрексімбанк» і «Солід Дніпро».
Потім засідання суду за позовом неодноразово переносили, а клопотання відповідачів про відвід судді Людмили Шкурдової відхиляли.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас