Зарубіжні інвестори заморозили будівництво житла в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарубіжні інвестори заморозили будівництво житла в Києві

Фондовий ринок
2172
Запуск кількох масштабних житлових проектів у Києві, намічений на 2020 рік, іноземні інвестори відклали через пандемію. Про це UBR.ua розповів керуючий партнер будівельної компанії Caspian Service в Україні Чингіз Кішиєв.
За його словами, ще однією перешкодою для зарубіжних забудовників стала незавершеність реформи Державної архітектурно-будівельної інспекції. Водночас він відзначив високий інвестиційний потенціал українського ринку нерухомості.
Згідно з прогнозами експерта, в 2021 році в столиці і передмісті запланований старт десяти масштабних проектів житлового будівництва загальною площею близько 500 тис. кв.м. Їх фінансування повністю або частково будуть забезпечувати іноземні інвестори. Але, підкреслив Чингіз Кішиєв, це стане можливим, якщо не виникне якихось форс-мажорних обставин.
За його оцінками, загальна сума капіталовкладень в будівництво нових проектів може перевищити $20 млн уже в наступному році. У перспективі п’яти-десяти років в будівництві третини всього нового житла можуть брати участь зарубіжні компанії.
За оптимальних умов для бізнесу обсяг іноземних інвестицій в житловий сектор України може збільшитися в кілька разів – до $100-120 млн на рік, припустив керуючий партнер Caspian Service.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас