Tesla проведе додаткову емісію акцій на 5 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla проведе додаткову емісію акцій на 5 млрд доларів

Фондовий ринок
458
Американський автовиробник електромобілів Tesla проведе в цьому році ще одну додаткову емісію акцій на 5 млрд доларів. Цьогоріч це вже третє вторинне публічне розміщення акцій Tesla: 2 млрд доларів компанія Ілона Маска залучила в квітні, а потім ще 5 млрд доларів – у вересні.
Як і в разі двох попередніх емісій акцій, гострої необхідності в докапіталізації виробник зараз не відчуває. Минулого місяця Tesla відзвітувала про збільшення вільного грошового потоку, одержуваного вирахуванням з операційного грошового потоку капітальних витрат, до $1,395 млрд. У той же час обсяг грошових коштів та їх еквівалентів досяг $14,531 млрд, збільшившись на цілих $5,9 млрд. Однак, як і в минулі рази, Tesla вирішила не упускати вдалу можливість – з середини листопада акції компанії стабільно зростають в ціні, за останній місяць вони подорожчали в 1,6 рази (до 650 доларів за один цінний папір). До того ж, додаткові фінансові можливості, враховуючи грандіозні плани виробника по розширенню модельного ряду і нарощуванню виробничих потужностей (ось тут ми розповідали про це детальніше), явно зайвими не будуть.
У Tesla обмежилися абстрактною заявою про поліпшення фінансового балансу за рахунок збільшення обсягу вільних грошових коштів, не вдаючись у подробиці і не пов’язуючи цю докапіталізацію з фінансуванням якихось нових проектів.
Напередодні інвестиційний банк Goldman Sachs підвищив прогноз вартості акцій Tesla з $455 до $780 за один цінний папір і одночасно спрогнозував вихід компанії на обсяг продажів в 20 млн автомобілів до 2040 року.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас