НБУ стверджує, що частка проблемних активів (NPL) продовжує знижуватися (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ стверджує, що частка проблемних активів (NPL) продовжує знижуватися (інфографіка)

Кредит&Депозит
278
Частка проблемних активів (NPL) у банківському секторі продовжує істотно знижуватися другий місяць поспіль. У жовтні частка NPL знизилася з 45,6% до 43,4% на 1 листопада. Нагадаємо, ще у липні 2017 року цей показник сягав максимального значення у світі – 58%.
Про це пише регулятор на сторінці FACEBOOK.
Причини зниження. Суттєве зниження стало можливим завдяки роботі державних банків з очищення балансів від проблемних активів. У жовтні 2020 року державний ПриватБанк списав із балансу 38 млрд грн непрацюючих кредитів, під які було раніше сформовано 100% резервів. У результаті частка проблемних активів у Приватбанку знизилася з 79,2% до 76,7%. Інші державні банки також продовжують роботу з підвищення якості своїх портфелів. У жовтні частка NPL у їхніх портфелях знизилася з 43,5% до 42,9%.
Списання проблемних кредитів є одним з основних заходів у межах трирічних планів скорочення обсягів проблемних кредитів у державних банках.
НБУ стверджує, що частка проблемних активів (NPL) продовжує знижуватися (інфографіка)
Списання не означає прощення боргів – банки продовжать роботу з їх стягнення. Крім того, планується проведення реструктуризації життєздатних кредитів, стягнення заставного майна з подальшою реалізацією, а також продаж чи уступка прав вимоги за проблемними портфелями.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції по кредитах в Україні. Щоб допомогти вам з вибором кредиту, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам кредитний продукт.

Помічник по кредитах

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас