Посилення карантину: "слуга народу" розповів, що закриють під час локдауну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посилення карантину: "слуга народу" розповів, що закриють під час локдауну

Казна та Політика
2224
Посилення карантину і запровадження жорсткого локдауну в Україні передбачатиме закриття всіх об’єктів, окрім критичної інфраструктури, і обмеження роботи транспорту. Також будуть обмежені масові заходи навіть на свіжому повітрі.
Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” заявив нардеп від “Слуги народу”, голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я Михайло Радуцький.
На запитання, які обмеження будуть при повному локдауні, Радуцький відповів:
“Працювати на роботі можна буде тільки дистанційно. Крім критичної інфраструктури – атомна електростанція, лікарня, аптеки, маленькі магазини – все інше має бути зачинено. Що стосується транспорту – міжнародне авіасполучення немає сенсу зачиняти, бо ми вводимо локдаун, щоб зменшити накопичення людей в якихось місцях. Якщо люди можуть собі дозволити поїхати десь на відпочинок, то це ж зменшення концентрації людей тут на місці – це теж дасть можливість розірвати ланцюг. Але транспорт має бути закритий, крім службового транспорту, щоб люди могли дістатися на роботу. Мають бути закриті ТРЦ, всі розважальні заходи, обмеження на скопичення людей навіть на свіжому повітрі”.
Депутат також пояснив, за яких умов буде запроваджуватися локдаун.
“За словами міністра охорони здоров’я, сьогодні Україна має 52 тис. спеціалізованих ліжок для прийняття хворих на COVID-19. Що стосується карантину вихідного дня, дійсно, він не дав очікуваних результатів. Але за останній тиждень на сьогоднішній день маємо кількість завантажених ліжок в українських стаціонарах – 27-28 тис. ліжок. Це не так, як би хотілося, бо ланцюг, на жаль, не зупинився, не розірвався, але хоча б система має такий stand by. Якщо завантаженість ліжок буде рости, якщо це буде 35-40 тис. ліжок, то це перший показник, що треба вводити локдаун, бо система ляже, вона не витримає”, – сказав Радуцький.
Нардеп нагадав, що уряд, згідно з постановою Верховної Ради, попередить про введення локдауну за 7 днів.
“Точну дату я вам не можу сказати. Єдина точна дата – що за 7 днів до цієї дати ми будемо про це знати. В цьому я точно впевнений”, – зазначив він.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас