В Єдиній електронній системі в сфері будівництва запрацювало 4 нові е-кабінети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Єдиній електронній системі в сфері будівництва запрацювало 4 нові е-кабінети

Казна та Політика
256
В Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва запустили в дослідну експлуатацію ще чотири електронні кабінети користувачів, повідомляє Міністерство розвитку громад і територій.
Зазначається, що відтепер робота фахівців та експертів з геодезії, енергоефективності, органів з присвоєння адрес та технічного обстеження будівель і споруд також проходитиме в електронному форматі.
У Мінрегіоні нагадали, що однією з головних функціональних можливостей системи є забезпечення доступу користувачів електронного кабінету до створення, оформлення, внесення або надання інформації (відомостей) та електронних документів в електронну систему під час надання / отримання адміністративних послуг та інших послуг, які будуть передбачені Порядком ведення системи.
З липня 2020 року до системи підключені 375 користувачів і внесено понад 60 тисяч записів про документи. Станом на кінець листопада кількість активних користувачів з 655 відповідальних органів досягла 1138, що становить 82% від їх загальної кількості. За цей час видано вже 8179 будівельних паспортів і 3392 містобудівних умов і обмежень. Також з вересня отримали можливість у своїх кабінетах в режимі тестування працювати технічні інвентаризатори, проєктувальники та експертні організації.
Крім того, вже працюють електронні послуги для будівельної галузі на порталі Дія. Там вже можна розмістити: повідомлення про початок виконання підготовчих робіт, повідомлення про початок виконання будівельних робіт на підставі будівельного паспорта, повідомлення про початок виконання будівельних робіт СС1, декларацію про готовність до експлуатації об’єкта, побудованого за будівельним паспортом. Запущений в публічне тестування функціонал найближчим часом дозволить розмістити на порталі й інші будівельні послуги, передбачені впровадженням першої черги системи.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас