Відеофіксація порушень ПДР: майже 70 іноземців отримали постанови про штрафи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відеофіксація порушень ПДР: майже 70 іноземців отримали постанови про штрафи

Казна та Політика
1583
Майже 70 іноземців вже отримали від співробітників Державної прикордонної служби України копії постанов про накладення штрафів за порушення правил дорожнього руху.
Про це повідомила пресслужба ДПСУ.
Як повідомив начальник управління організації прикордонного контролю Адміністрації ДПСУ Юрій Лисюк, близько 10 порушників цей штраф вже сплатили.
Найбільше осіб, яким наразі доведені постанови, – серед громадян Молдови, Білорусі та РФ, а також Польщі. Загалом у базі даних ДПСУ наявна інформація про понад 400 таких порушників.
За словами начальника управління зв’язку та інформаційних систем Адміністрації ДПСУ Миколи Лущика, дана система побудована з використанням сучасних програмно-апаратних засобів.
«Інформаційна взаємодія дозволяє встановлювати порушників, які заїхали в Україну на транспортних засобах іноземної реєстрації, та в подальшому притягувати їх до відповідальності. При в’їзді в Україну таких авто прикордонники вносять в базу даних номер машини, прізвище і ім’я водія та його паспортні дані. Якщо на цій машині перевищать швидкість, між Державною прикордонною службою і Національною поліцією відбувається автоматичний обмін інформацією. Співробітники поліції отримують необхідні дані для складання постанови про порушення правил дорожнього руху. Далі, після винесення, постанова знову потрапляє в цю базу даних, яка автоматично спрацьовує на порушника під час перетину ним кордону», – розповів він.

Довідка Finance.ua:

  • З 19 листопада цього року іноземні громадяни, які заїхали на своїх авто в Україну, і громадяни України, котрі їздять на машинах з номерами іноземної реєстрації, несуть відповідальність за перевищення швидкості та порушення інших правил дорожнього руху.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас