Boeing провів випробування "розумних" безпілотників (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Boeing провів випробування "розумних" безпілотників (відео)

Технології&Авто
274
Американський авіабудівний концерн Boeing провів серію випробувань групи безпілотних літальних апаратів, з встановленими на борту системами штучного інтелекту.
Про це повідомляє Flightglobal.
Розробники розглядають системи штучного інтелекту на військовій техніці в якості інструменту, який дозволить знизити навантаження на операторів і значно зменшити бойові втрати.
Зокрема, передбачається, що, наприклад, групи “розумних” безпілотників зможуть вести розвідку або наносити удари по позиціях противника в закритому повітряному просторі, що охороняється системами протиповітряної оборони.
Boeing проводив льотні випробування безпілотників протягом десяти днів. Перевірки проходили на полігоні в Квінсленді в Австралії. Випробування проводилися поетапно: після кожного польоту розробники додавали в групу по одному безпілотнику. В цілому до групи увійшли п’ять апаратів, які виконували польоти на швидкості 270 кілометрів на годину.
У повітрі безпілотники обмінювалися даними один з одним, розподіляли ролі в групі. Розробники також відзначають, що “досвідчені” безпілотники “навчали” апарати, які щойно приєдналися до групи.
Раніше Boeing провів льотні випробування невеликої групи безпілотників під управлінням штучного інтелекту. Під час випробувань апарати самостійно провели розвідку місцевості, виявили на ній цілі та класифікували їх. Апарати пролетіли по заздалегідь заданому маршруту. Даними про виявлені цілі апарати обмінювалися один з одним, а також з наземною технікою та оператором.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас