"Укрзалізниця" вдвічі збільшить капітальні вкладення у ремонт, модернізацію і будівництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" вдвічі збільшить капітальні вкладення у ремонт, модернізацію і будівництво

Фондовий ринок
233
“Укрзалізниця” у 2021 році планує виділити у 2 рази більше коштів у порівнянні з 2020 роком на оновлення, капітальний ремонт, модернізацію рухомого складу та будівництво інфраструктури.
Про це повідомляється на сайті “Укрзалізниці”.
Так, капітальні вкладення підприємства у 2021 році мають скласти 27,2 млрд грн, тоді як у 2020 році ця сума складе близько 9,7 млрд грн. Зауважимо, що 55% цієї суми – це власні кошти підприємства, 31% – кошти інвесторів, ще 14% планується отримати з державного бюджету.
Водночас “Укрзалізниця” розраховує на підтримку держави у реалізації цих планів. Адже інвестиції в оновлення інфраструктури мають бути комплексними та системними, щоб у подальшому вони повернулися до держбюджету у вигляді прибутку.
Як повідомлялося, керівництво “Укрзалізниці” озвучило план розвитку компанії, який допоможе вже у 2021 році вивести її із кризи та забезпечити високий рівень прибутковості. Він передбачає насамперед зростання обсягів вантажних перевезень і масову модернізацію вагонів і локомотивів.
За словами голови правління компанії Володимира Жмака, 2021 рік має стати проривним на шляху перетворення “Укрзалізниці” зі збиткової компанії у прибутковий бізнес.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас