Pfizer і BioNTech подали заявку на використання вакцини від COVID-19 в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Pfizer і BioNTech подали заявку на використання вакцини від COVID-19 в Європі

Фондовий ринок
350
Компанії Pfizer Inc і BioNTech звернулися в Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) з проханням про умовний дозвіл на використання вакцини проти COVID-19. Це зроблено після аналогічних кроків у США і Великій Британії.
Про це повідомляє агентство Reuters.
У своєму бажанні до запуску вакцинації в Європі вже в цьому році компанії змагаються з конкурентом Moderna, який у понеділок заявив, що попросить регулювальний орган ЄС рекомендувати умовний дозвіл.
Американський виробник ліків Pfizer і німецька компанія BioNTech 18 листопада повідомили про остаточні результати випробувань, які показали, що їх вакцина на 95% ефективна в запобіганні COVID-19 без будь-яких серйозних проблем з безпекою, що підвищило ймовірність схвалення в США і Європі вже в грудні.
Подача заявок в Європі завершує так званий процес безперервної перевірки, який був ініційований EMA 6 жовтня.
Нагадаємо, компанії Biontech і Pfizer подали заявку в FDA на затвердження використання їх вакцини від коронавірусу 20 листопада. Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) може дозволити застосування вакцини вже 10 грудня. У разі затвердження застосування вакцини може початися вже на наступний день.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас