В Україні знизилися негативні очікування фінсектору на наступні півроку - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні знизилися негативні очікування фінсектору на наступні півроку - НБУ

Казна та Політика
217
Фінустанови вважають стан фінансового сектору задовільним, а на наступні шість місяців переважають песимістичні очікування, проте частка респондентів, які негативно оцінюють стан фінансового сектору, з травня знизилася.
Про це передає пресслужба Національного банку України з посиланням на результати “опитування про системні ризики фінансового сектору”, проведеного в листопаді.
“Оцінка загального рівня ризику у фінансовому секторі залишається негативною з травня 2018 року. Два опитування поспіль приблизно третина респондентів вважають рівень ризику високим або дуже високим. Учасники опитування здебільшого песимістично оцінюють перспективи фінсектору на наступні півроку. Однак частка респондентів, які мають негативні очікування, помітно зменшилася: 71% – у травні 2020 року, 48% – зараз”, – сказано в повідомленні.
Зазначається, що, згідно з підсумками опитування, фактором високого або дуже високого ризику для фінансового сектору залишаються корупція, діяльність правоохоронних органів і судової системи. Так вважають 91% керівників опитаних фінустанов.
Респонденти також вказали на стрімке зростання ризиків стану співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та загострення політичної та соціальної ситуації в країні.
“Економічні ризики, які домінували в травневому опитуванні, відійшли на другий план. Попри високу оцінку загроз для фінансової системи, ризики доступності фондування та банкрутства, на думку респондентів, є найменш важливими”, – повідомила пресслужба регулятора.
За даними пресслужби, опитування проводилося з 11 по 25 листопада 2020 року. Участь у ньому взяли керівники 19 банків, 12 страхових та 2 інвестиційних компаній. У вибірку не потрапили фінансові установи, щодо яких введені санкції. У підсумкових результатах не враховувалися розмір банку / компанії або їх частки на ринку – всі відповіді рівноцінні. Наступне опитування буде опубліковано в травні 2021 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас