Коломойський блокує "Ощадбанку" доступ до отримання компенсації за Крим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський блокує "Ощадбанку" доступ до отримання компенсації за Крим

Фондовий ринок
1385
Державний Ощадбанк стурбований рішенням судової системи, яке може стати на заваді отриманню понад 1,3 мільярда доларів компенсації від РФ за втрати в Криму.
Про це повідомляє пресслужба банку.
“Ощадбанк вкрай стурбований ситуацією, що склалась навколо процедури виконання в Україні рішення Міжнародного комерційного арбітражу – Арбітражного трибуналу у справі за позовом Ощадбанку до Російської Федерації, відповідно до якого банку присуджено компенсацію більше 1,3 млрд доларів”, – повідомляє банк.
Приводом для цього стало прийняття Верховним Судом до розгляду апеляційної скарги ПрАТ “Фортуна” на ухвалу Київського апеляційного суду, згідно з якою Ощадбанку надано дозвіл на примусове виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу.
На думку Ощадбанку, це рішення Верховного Суду не відповідає чинному законодавству через недотримання процесуальних строків, а також через те, що скаргу подано особами, які не брали участі у справі та не мають права оскаржувати відповідний дозвіл.
“Фактично йдеться про те, що державний банк відсторонюють від розподілу коштів, отриманих після продажу 99,77% акцій Промінвестбанку. Як наслідок, виконання рішення арбітражу на суму більше 1,3 млрд доларів під загрозою зупинення”, – наголошують у держбанку.
Ощадбанк в результаті цих дій може втратити понад 200 млн грн.
Нагадаємо, підконтрольна Ігорю Коломойському компанія ІКБ-Інвест звернулася до Верховного Суду зі скаргою на постанову суду, яке дозволило Ощадбанку отримати 1,1 млрд доларів від Міжнародного комерційного арбітражу.
Стягнення коштів має відбутися з Міністерства юстиції Російської Федерації в якості компенсації за експропріацію активів банку в Криму. З урахуванням відсотків, загальна сума вимог Ощадбанку до РФ становить 1,3 млрд доларів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас