Радник президента назвав умови, за яких Україна отримає транш від МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радник президента назвав умови, за яких Україна отримає транш від МВФ

Казна та Політика
1933
Україна отримає онлайн-місію МВФ, щойно буде вирішене питання ухвалення держбюджету на 2021 рік, а також виходу з конституційної кризи.
Про це у коментарі ТСН.ua сказав радник президента з економічних питань Олег Устенко.
“На мій погляд, ця криза штучно створена тими, хто намагається розхитувати ситуацію. Бо по бюджету і так всі розуміють, як працювати, що дефіцит має бути, наскільки це можливо, низьким, але разом з тим він має залишатися, бо треба продовжувати стимулювати економіку. Це зазвичай робиться за рахунок бюджету у посткризовий період. Тому по бюджету все було більш менш зрозуміло, і все одно б тут працювали і фракції, і Мінфін.
Зрозуміло, що в бюджеті теж не все так легко, тому що це завжди пошук політичного компромісу. Тому це теж достатньо складні речі. Що стосується конституційної кризи, то ті, хто її створювали, дуже чітко розуміли, що і як вони роблять. І це дійсно те, що потребує такої консолідації”, – зазначив Олег Устенко. 
Перемовини з МВФ більш менш активно йдуть за декількома лініями. Перша – постійні консультації і перемовний процес – це НБУ і МВФ. Друга лінія – це Мінфін і МВФ. Третя – Мін’юст і МВФ – це якраз все, що стосується конституційної кризи. І паралельно на зв’язку з МВФ прем’єр. Ну і окремо є комунікація президента з главою МВФ Крісталіною Георгієвою. 
За словами Олега Устенка, якщо вихід з конституційної кризи буде цього тижня, якщо Україна надішле МВФ два сигнали – по бюджету і рішенню, як виходити з конституційної кризи, – тоді ми фактично моментально отримуємо онлайн-місію МВФ
“У червні від МВФ ми отримали $2,1 млрд. Тому наступна сума, яку ми можемо отримати – це може бути подвоєний транш, а може бути одним траншем. Але тут навіть не питання суми. Тут грає роль те, що МВФ – це позитивний сигнал, який моментально забезпечує доступ на зовнішні ринки за розумними відсотками. В протилежному випадку запозичення коштів буде дорогим”, – підсумував Олег Устенко.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас