S&P Global веде переговори про придбання IHS Markit за $44 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P Global веде переговори про придбання IHS Markit за $44 млрд

Фондовий ринок
402
S&P Global наближається до угоди з придбання IHS Markit на суму близько $44 млрд.
Як повідомляє Bloomberg, ця угода об’єднає двох найбільших постачальників даних з Уолл-стріт.
Компанія IHS Markit, що надає дані, аналіз і дослідження, була оцінена в $36,9 млрд в кінці п’ятниці після досягнення рекордного максимуму на початку тижня. Цього року акції IHS Markit виросли на 23% в порівнянні з ростом акцій S&P Global на 25%, в результаті чого ринкова капіталізація компанії склала $82,2 млрд.
Угода об’єднає одне з найстаріших імен на фінансових ринках з «новачком» на ринку. S&P бере свій початок в зборі інформації для інвесторів з 1860 року і є найбільш відомою своїми рейтингами облігацій і знаковими індексами фондового ринку, які служать розшифровкою стану глобального ринку.
IHS Markit, створена у 2016 році в результаті злиття двох дрібніших гравців, відстежує дані на фінансових ринках. У неї є програмне забезпечення, яке великі банки Уолл-стріт використовують для придбання корпоративних акцій і облігацій, а також для відстеження даних про транспорт і енергетику, які можуть бути інтегровані з сировинним бізнесом S&P Platts.
У 2016 році компанія IHS, яка надавала аналітичні послуги для підприємств і урядів, купила лондонську компанію Markit і перенесла штаб-квартиру в Британію. Це було частиною хвилі аналогічних угод, відомих як інверсії, коли американські компанії виїжджали за кордон, щоб знизити податкові ставки.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас