Одержувачі субсидій не відчують зростання тарифів на світло - Мінсоцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одержувачі субсидій не відчують зростання тарифів на світло - Мінсоцполітики

Особисті фінанси
1504
У Міністерстві соціальної політики вважають, що у разі підвищення тарифів на електроенергію для населення одержувачі субсидій на оплату житлово-комунальних послуг не відчують збільшення платіжок.
Про це в ефірі оного з телеканалів заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.
За словами Музиченка, тариф на електричну енергію регулюється Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) і він становить 90 копійок за кВт до 100 кВт споживаної електроенергії.
“Тобто вартість 100 кВт електроенергії – це приблизно 90 гривень, що в структурі платіжки становить 5-7% від структури всієї платіжки конкретного домогосподарства. Навіть якщо ми говоримо про певне підвищення тарифів на електроенергію, це істотно не вплине на структуру самої платіжки, але для одержувачів житлової субсидії ця сума підвищення буде покрита житловою субсидією”, – сказав він.
“Тому ці 3 мільйони домогосподарств, які отримують субсидію, взагалі не відчують будь-якого підвищення”, – додав Музиченко.
Нагадаємо, новий в. о. міністра енергетики Юрій Бойко вважає одним з важливих питань перегляд з 2021 року чинного механізму перехресного субсидування, за яким населення отримує електроенергію за пільговою ціною. Тому Міненерго планує підняти тариф на електрику для населення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас