Що, крім комунальних послуг, може покрити субсидія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що, крім комунальних послуг, може покрити субсидія

Особисті фінанси
2212
Домогосподарства можуть отримати субсидії не тільки на житлово-комунальні послуги, але також на деякі інші види послуг. Їх перелік розміщено на сайті Міністерства соціальної політики.
Субсидіями держава відшкодовує витрати на такі послуги:
  • житлові послуги – послуги з управління багатоквартирним будинком;
  • комунальні послуги – послуги з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, водовідведення, поводження з побутовими відходами;
  • внески за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку,
  • за абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами,
  • витрати на управління багатоквартирним будинком, в якому створено ОСББ, житлово-будівельний (житловий) кооператив.
Крім цього, для сімей, які використовують для опалення тверде паливо, а для приготування їжі скраплений газ, передбачено надання субсидії для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива один раз на рік.
Формула розрахунку субсидії. Житлова субсидія призначається в розмірі різниці між вартістю житлово-комунальних послуг в рамках соціальних нормативів користування послугами та обсягом встановленого Кабінетом Міністрів України обов’язкового відсотка платежу.
Обов’язковий відсоток платежу для кожної сім’ї залежить від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства в розрахунку на одну особу і визначається індивідуально за єдиною формулою: середньомісячний дохід домогосподарства в розрахунку на одну особу ділиться на розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць. Отриманий результат ділиться на два, а потім множиться на 15%.
За матеріалами:
Socportal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас