У Києві закрили автокінотеатр через порушення карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві закрили автокінотеатр через порушення карантину

Фондовий ринок
350
Поліція склала 5 926 адміністративних протоколів і відкрила 14 кримінальних проваджень з початку карантину в Києві, в той час як за порушення карантину вихідного дня поліція склала 243 адмінпротоколи в Києві.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби поліції.
“Загалом з початку карантину поліцейські Києва склали 5 926 адміністративних протоколів і відкрили 14 кримінальних проваджень. Якщо проаналізувати ці статистичні дані, то можу говорити, що порушень фіксується менше, ніж, наприклад, в березні або квітні. Це пояснюється тим, що люди розуміють необхідність дотримання карантину. Однак не останню роль відіграє і профілактична робота, яку проводять поліцейські з киянами і гостями столиці”, – зазначив начальник поліції Києва Андрій Крищенко.
Він додав, що є чимало фактів, коли представники одних і тих же закладів (переважно – громадського харчування або торгівлі) систематично нехтують карантинними обмеженнями і при цьому звинувачують правоохоронців у перевищенні службових повноважень, хоча поліцейські діють виключно відповідно до чинного законодавства.
“Наведу один з останніх прикладів. Під час рейдових перевірок в Печерському районі працівники поліції виявили кінотеатр, який працював під відкритим небом на вулиці Паркова дорога, а це суперечить “карантину вихідного дня”. В результаті на менеджера склали адміністративний протокол за статтею 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Коли правоохоронці прибули на це ж місце в понеділок увечері, представники не надали жодного документа для з’ясування виду діяльності і – відповідно – можливість продовження роботи. Після спілкування кінотеатр закрили, адміністративні матеріали не складалися”, – розповів Крищенко.
Також він закликав з розумінням ставитися до роботи правоохоронців під час перевірок дотримання карантину, а в разі незгоди з їхніми діями – звертатися до прокуратури або суду.
Раніше мережа кінотеатрів Multiplex заявила про “свавілля поліції”, співробітники якої “перевищували свої повноваження, вимагаючи терміново закрити автокінотеатр і вигнати глядачів”, не надавши офіційних обґрунтувань своїх дій.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас