Європа назвала умови повернення Boeing 737 Max в небо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа назвала умови повернення Boeing 737 Max в небо

Світ
480
Європейське агентство з безпеки авіації (EASA) опублікувало умови, за яких Boeing 737 MAX європейських авіакомпаній зможуть повернутися в небо.
Про це повідомляє Avianews.
Ключові вимоги стосуються оновлення програмного забезпечення системи поліпшення характеристик маневреності (MCAS), яка призвела до катастроф двох літаків, і проведення нових тренувань пілотів.
Також в авіалайнерах необхідно буде перекласти проводку, оновити програмне забезпечення так, щоб на табло виводилася інформація в разі розбіжності даних датчиків кута атаки, і оновити керівництво з льотної експлуатації.
До комерційних польотів з пасажирами Boeing 737 MAX будуть допускатися тільки після здійснення тестового польоту після проведення всіх оновлень.
«Щоразу, коли здавалося, що проблему вирішено, ми копали глибше, і ставили ще більше запитань. В результаті ми отримали ретельний і всебічний аналіз того, як літає літак, і як пілотам керувати ним. Це дало нам впевненість того, що зараз літати на 737 MAX безпечно», – заявив виконавчий директор EASA Патрік Кі.
Тепер агентство протягом 28 днів збиратиме пропозиції, і після цього випустить директиву льотної придатності, при виконанні якої авіакомпанії зможуть відновити комерційну експлуатацію моделі 737 MAX.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас