Microsoft спростить видалення файлів у Windows 10, які заблоковані «Провідником» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft спростить видалення файлів у Windows 10, які заблоковані «Провідником»

Фондовий ринок
785
За замовчанням Windows 10 не дозволяє видаляти, переміщати або перейменовувати файли, відкриті в інших додатках. Для зміни заблокованих файлів користувачеві необхідно ідентифікувати і закрити додаток, який їх використовує. Визначити такий додаток не завжди легко, але Microsoft має намір спростити цей процес, додавши відповідний інструмент в набір утиліт PowerToys.
У більшості випадків “провідник” явно вказує на якийсь певний додаток, що використовує файл, який користувач намагається видалити. Однак так буває не завжди, і в деяких випадках відшукати потрібний додаток досить непросто. Крім того, файл може залишатися заблокованим через фонові процеси, що виконуються навіть після закриття додатку, на який вказував “провідник”.
Зараз визначити, яким саме додатком або процесом використовується який-небудь файл, можна за допомогою програми Process Explorer. Проблема цього продукту в тому, що він створювався для досвідчених користувачів і успішно взаємодіяти з ним зможе не кожен.
Очевидно, що розробники з Microsoft розуміють це, оскільки вони мають намір запропонувати користувачам простіший варіант пошуку додатків, які використовують той чи інший файл у Windows 10. Цей інструмент з’явиться в майбутній версії набору утиліт PowerToys, який буде випущений наступного року. Очікується, що для пошуку додатків, які блокують зміну файлів, буде запропоновано використовувати простий і сучасний інтерфейс. Цей же інструмент дозволить завершувати роботу додатків, які перешкоджають зміні будь-яких файлів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас