Siemens і Deutsche Bahn працюють над створенням водневих поїздів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Siemens і Deutsche Bahn працюють над створенням водневих поїздів

Технології&Авто
394
Німецька технологічна компанія Siemens Mobility і державний залізничний оператор Deutsche Bahn почали розробку поїздів на водневих паливних елементах, а також заправних станцій для них.
Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву двох компаній.
“Поїзд об’єднує можливість живлення від трьох джерел в модульній системі – від батареї, паливного елемента або навіть наявних повітряних ліній електропередачі, в залежності від того, де він буде працювати”, – розповів виконавчий директор Siemens MOBILE Майкл Пітер.
Прототипом нового поїзда компанія Siemens взяла електричні вагони Mireo Plus, виробництво яких почалося в 2018 році. Водневий поїзд буде оснащений акумулятором, а також паливними елементами для перетворення водню і кисню на електрику на борту.
Характеристики: Новий прототип поїзда буде заправлятися протягом 15 хвилин, працювати на відстанях в діапазоні 600 км і мати максимальну швидкість 160 км/год.
Випробовувати його будуть між Тюбінгеном, Хорбом і Пфорцхаймом у федеральній землі Баден-Вюртемберг.
Основний цільовий ринок – оператори регіональних залізничних мереж, які зазвичай повторно замовляють партії від 10 до 50 поїздів.
Планується, що водневі поїзди і заправні станції будуть випробувані на практиці з метою заміни ними дизельних поїздів на місцевих залізничних мережах Німеччини в 2024 році.
Кожен поїзд буде коштувати від 5 до 10 мільйонів євро, створюючи потенціал ринку 50-150 мільярдів євро в цілому.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас