У МОЗ планують впровадити електронний рецепт на антибіотики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МОЗ планують впровадити електронний рецепт на антибіотики

Особисті фінанси
943
Міністерство охорони здоров’я планує найближчим часом ввести електронний рецепт на протимікробні лікарські засоби, тобто антибіотики.
Близько 9 тис. аптечних закладів зможуть виписувати рецепт саме в електронній формі.
Про це під час брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко.
“Важливим напрямком роботи, яку провадить Міністерство охорони здоров’я, є напрямок по забезпеченню громадян України якісними, безпечними та ефективними лікарськими засобами. У тому числі лікарськими засобами, які застосовуються для лікування COVID-19. Протягом двох останніх місяців Міністерство охорони здоров’я фіксує збільшення використання протимікробних препаратів. І зараз, з метою забезпечення всіх лікарських засобів, МОЗ веде роботу за… ключовими напрямками… Це впровадження електронного рецепта на протимікробні лікарські засоби, тобто антибіотики. Передбачається, що найближчим часом близько 9 тис. аптечних закладів зможуть виписувати рецепт саме в електронній формі. Близько 1054 найменувань торгових антибіотиків будуть додані до такої можливості”, – сказав Іващенко.
Він зазначив, що це дозволить Міністерству охорони здоров’я забезпечити раціональний відпуск і використання протимікробних лікарських засобів.
“Водночас, ми розуміємо, що значна частина аптек зараз не мають можливості приєднатися до відпуку лікарських засобів за електронним рецептом. Тому таким закладам буде запропоновано і надано можливість використання паперових звітних форм. Тобто паперових рецептів. Міністерство охорони здоров’я підготувало наказ, який наразі перебуває в Мін’юсті – про обов’язок аптечних установ протягом наступного року, тобто до закінчення 2021 року, зберігати паперові форми електронних рецептів. Такі дії загалом спрямовані на раціональне використання антибіотиків і їх раціональне призначення”, – додав Іващенко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас