В Україні через карантин закрилися п'ять автопрокатних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні через карантин закрилися п'ять автопрокатних компаній

Казна та Політика
864
З моменту введення карантину в березні цього року в Україні припинили роботу п’ять компаній, що здійснюють діяльність у сфері короткострокової оренди автомобілів.
Про це повідомив генеральний секретар Асоціації автопрокатних компаній (АПК) і операційний директор найбільшої української фірми з оренди авто BLS Дмитро Вакуленко.
Галузь постраждала в першу чергу через зниження турпотоку в Україну – іноземні мандрівники складають основну частину клієнтів фірм.
Через неможливість середніх і дрібних гравців конкурувати на ринку з великими компаніями рівнем сервісу, їм довелося знижувати ціни на послуги, працюючи в збиток, пояснив Вакуленко. Зараз багато з них “перебувають у підвішеному стані”, додав генсекретар АПК.
На сьогоднішній день середня вартість оренди машини в Україні становить $50 за 1-2 доби, однак вона сильно відрізняється залежно від класу і типу авто, а також сезону – влітку ціни на оренду трохи вищі, ніж в осінньо-весняний періоди.
Знизити вартість автопрокату можна завдяки послузі підписки на автомобіль, що зараз активно впроваджується в Україні. Як пояснюють експерти, вона дозволяє зафіксувати найбільш вигідну цінову планку, а використовувати машину можна за необхідності протягом дії підписки.
Нагадаємо, згідно з даними міжнародної дослідницької компанії Euromonitor international, більше ніж половина автопрокатного ринку України в 2019 році займали три міжнародні фірми. Решта залишалася за місцевими компаніями з невеликим автопарком, а також найбільшою українською фірмою BLS. Лідером ринку з показником (26,2%) була компанія Sixt.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас