Нафта дорожчає на очікуваннях близького старту вакцинації в США, Brent на рівні $45,17 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на очікуваннях близького старту вакцинації в США, Brent на рівні $45,17 за барель

Енергетика
134
Нафта продовжує дорожчати в понеділок на очікуваннях, що поява вакцин від COVID-19 дозволить взяти під контроль пандемію коронавірусу.
Оптимізм, пов’язаний з успіхом у розробці вакцин, призвів до підйому цін на нафту майже на 20% у листопаді.
Американська компанія Pfizer Inc. і німецька BioNTech минулої п’ятниці подали запит на екстрене використання в США їхньої вакцини від коронавірусу, і керівник американської Державної програми з підготовки до вакцинації Монсеф Слауї заявив, що вакцинація може розпочатися вже 11-12 грудня.
При цьому трейдери не враховують те, що захворюваність по всьому світу продовжує зростати, і влади багатьох держав змушені вводити нові карантинні заходи, пише Bloomberg.
Вартість січневих ф’ючерсів на нафту Brent на Лондонській біржі ICE Futures до 7:30 КСК в понеділок становить $45,17 за барель, що на $0,21 (0,47%) вище від ціни на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у п’ятницю ці контракти подорожчали на $0,76 (1,7%) – до $44,96 за барель.
Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу становить $42,53 за барель, що на $0,11 (0,26%) вище від рівня попередніх торгів. У п’ятницю ф’ючерси зросли в ціні на $0,52 (1,2%) – до $42,42 за барель.
Кількість нових випадків COVID-19 у США в листопаді майже на 110 тис. на день вища, ніж у попередньому місяці. Тим часом Сінгапур і Гонконг відклали на два тижні план відновлення вільних польотів між двома містами через сплеск захворюваності в Гонконзі.
“Ми можемо спостерігати величезний прогрес у розробці вакцин, проте найближчим часом ситуація з COVID-19 в Європі та Північній Америці, ймовірно, буде погіршуватися, – зазначає засновник консалтингової компанії Vanda Insights Вандана Харі. – Вакцини не зможуть зупинити поточні хвилі пандемії”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас