Rocket Lab успішно запустила свою альтернативу ракетам Ілона Маска (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Rocket Lab успішно запустила свою альтернативу ракетам Ілона Маска (відео)

Технології&Авто
625
Крім SpaceX, над багаторазовими ступенями для ракети-носія працює і американська Rocket Lab.
Компанія, яка нещодавно анонсувала запуск в космос садового гнома з Half-Life 2, успішно запустила фірмову ракету Electron і зберегла її розгінний блок, який здійснив успішну посадку з парашутом.
Виконавши основне завдання по запуску на орбіту 30 легких супутників і того самого гнома, перша ступінь ракети Electron приводнилася в Тихому океані завдяки парашутній гальмівній системі. Через дві з половиною хвилини після старту перша і друга ступені Electron розділилися на висоті близько 80 кілометрів. Потім система управління розгорнула першу сходинку, і та вирушила назад.
Ще до початку місії Return to Sender («Повернути відправнику»), генеральний директор Rocket Lab відзначав, що компанія має намір використовувати неординарний метод збереження прискорювача – замість власного двигуна його оснастять парашутом, а під час приземлення перехоплювати агрегат в повітрі передбачається за допомогою вертольота. На цей раз подібна процедура не застосовувалася – через дві години після запуску перша ступінь зробила спуск в океан, де її «підібрали» фахівці Rocket Lab.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас