Вакцина Pfizer ефективна вже на 95% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вакцина Pfizer ефективна вже на 95%

Технології&Авто
626
Виробник ліків Pfizer заявив у середу, що його вакцина проти коронавірусу ефективна на 95 відсотків і не має серйозних побічних ефектів — це перший набір повних результатів випробувань вакцини на пізній стадії, оскільки кількість випадків захворювання Covid-19 стрімко зростає по всьому світу.
Вакцина запобігає легким і важким формам Covid-19, повідомляє компанія.
Вона ефективна на 94% для літніх людей, які більш уразливі до розвитку важкої форми Covid-19 і погано реагують на деякі типи вакцин.
Компанія Pfizer, яка розробила вакцину разом з партнером BioNTech, заявила, що планує звернутися в управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів за дозволом “протягом декількох днів”, що вселяє надію на те, що діюча вакцина незабаром стане реальністю.
“Результати дослідження є важливим кроком у цій історичній восьмимісячній подорожі щодо створення вакцини, здатної допомогти припинити цю руйнівну пандемію”, – заявив доктор Альберт Бурл, виконавчий директор Pfizer.

Довідка Finance.ua:

  • Згідно з попередніми даними, опублікованими в понеділок компанією, вакцина Moderna ефективна проти коронавірусу на 94,5%, що робить її другою вакциною в Сполучених Штатах з високим показником ефективності.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас