Держслужба геології і надр запустила онлайн-калькулятор розрахунку початкової ціни спецдозволу на користування надрами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держслужба геології і надр запустила онлайн-калькулятор розрахунку початкової ціни спецдозволу на користування надрами

Аграрний ринок
260
Держслужба геології і надр України запустила на сайті ДНВП Геоінформ онлайн-калькулятор, який дозволить самостійно порахувати початкову вартість спецдозволу на користування надрами.
«Онлайн-калькулятор допомагає визначити орієнтовну початкову вартість спеціального дозволу на користування надрами. Його алгоритм передбачає врахування всіх деталей, які можуть вплинути на ціну ліцензії: кількість видів товарної продукції, доведений або умовний обсяг запасів і ресурсів, значення корисних копалин і т.д.», — розповів глава Держгеонадр Роман Опімах.
За його словами, сервіс допоможе надрокористувачам приймати інвестиційні рішення, адже початкову вартість спецдозволу можна використовувати в обчисленні економічної доцільності розробки родовища.
Щоб визначити орієнтовну початкову вартість лота, необхідно покроково заповнити інформацію щодо об’єкта: назву ділянки, вид користування надрами, кількість видів товарної продукції, її значення (місцеве або державне), групу товарної продукції, вид, найменування, обсяг запасів і ресурсів на ділянці по класах, ціну одиниці виду товарної продукції.
Вся інформація, яку необхідно вказати як параметри розрахунку, міститься в протоколі ділянки і/або Інвестиційному атласі надрокористувача. Ціна одиниці виду товарної продукції визначається Міністерством розвитку економіки і щоквартально публікується на сайті Держгеонадр.
Посилання на онлайн-калькулятор — тут.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас