На суму компенсації за затримку виплати зарплати нараховують ЄСВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На суму компенсації за затримку виплати зарплати нараховують ЄСВ

Казна та Політика
286
Сума компенсації втрати частини зарплати у зв’язку з порушенням термінів її виплати, яку нараховують після звільнення працівника – є базою нарахування ЄСВ.
Про це повідомляє Головне управління ДПС у Дніпропетровській області.
“Базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для роботодавців є суми нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці», та суми винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами”, – ідеться в повідомленні.
Для осіб, які отримують заробітну плату за роботи, строк виконання яких перевищує календарний місяць, єдиний внесок нараховується на суму, що визначається шляхом ділення заробітної плати, виплаченої за результатами роботи, на кількість місяців, за які вона нарахована.
Зазначений порядок нарахування єдиного внеску поширюється також на осіб, яким після звільнення з роботи нараховано заробітну плату за відпрацьований час.
До фонду додаткової заробітної плати входять, зокрема, суми компенсації працівникам втрати частини заробітної плати у зв’язку з порушенням термінів її виплати.
“Отже, суми компенсації втрати частини заробітної плати у зв’язку з порушенням термінів її виплати, що нараховується після звільнення працівника, є базою нарахування єдиного внеску”, – підсумували у податковій.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас