НБУ: доларизація депозитів українців зросла через падіння гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: доларизація депозитів українців зросла через падіння гривні

Кредит&Депозит
762
Рівень доларизації вкладів українців у банках на кінець ІІІ кварталу цього року становив 41%, зрісши за квартал на 0,3 в.п. через послаблення гривні.
Про це свічать дані Національного банку України.
“Після незначного зниження у серпні рівень доларизації коштів клієнтів зріс до 41,0% на кінець кварталу через послаблення гривні… Рівень доларизації коштів клієнтів зріс за ІІІ квартал на 0.3 в. п.”, – повідомили у Нацбанку.
Також зазначається, що за фіксованим на початок кварталу курсом частка валютних коштів знизилася на 2.0 в. п.
Загалом і приріст депозитів населення сповільнився, вказали в НБУ.
“У ІІI кварталі продовжувався приріст депозитів населення та бізнесу в банках, хоча гривневі вклади населення за липень – вересень зросли лише на 1,2% (+27,1% р/р), що суттєво нижче, ніж у ІІ кварталі (+10,9% кв/кв). Обсяги валютних вкладів населення зросли на 1,3% кв/кв (+5,3% р/р) у доларовому еквіваленті відповідно”, – зауважили у Нацбанку.
Водночас вказано, що рівень доларизації чистих кредитів суб’єктам господарювання зріс за квартал на 1 в. п. до 48,3%, фізичним особам – знизився на 0,3% до 3,1%.
НБУ: доларизація депозитів українців зросла через падіння гривні
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас