У Раді хочуть послабити оподаткування посилок з-за кордону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді хочуть послабити оподаткування посилок з-за кордону

Особисті фінанси
1714
Група з 17 народних депутатів (фракції “За життя”, “Довіра” та “Слуга народу”) пропонує парламенту підвищити неоподатковувану вартість міжнародних посилок для фізичних осіб.
Відповідний законопроєкт №4345 був зареєстрований на сайті Верховної Ради.
“Надзвичайно важливо у цей скрутний для багатьох час зменшити податкове навантаження на людей та дати їм змогу купувати товари за кордоном, не переплачуючи”, – ідеться в пояснювальній записці до проєкту закону.
Мета законопроєкту:
  • зменшення податкового навантаження на одержувачів у міжнародних експрес-відправленнях фізосіб, ФОПів, юросіб під час ввезення на митну територію України товарів.
Що пропонують:
  • встановити, що ввезення на митну територію України товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквіваленту 300 євро для одного одержувача-фізичної особи, в одній депеші від одного відправника в міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях – не є об’єктом оподаткування.
  • підвищити неоподатковувану вартість міжнародних посилок для осіб-підприємців і юросіб із 150 євоо до 400 євро.
  • підвищити з 150 євро до 400 євро неоподатковувану сумарну фактурну вартість товарів, які ввозяться на митну територію України в несупроводжуваному багажі.
Нагадаємо, з 1 липня 2019 року набули чинності зміни до Податкового кодексу, якими було скорочено неоподатковувану вартість товарів у міжнародних поштових відправленнях до 100 євро для одного одержувача-фізичної особи.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас