Велика приватизація. Київський завод "Більшовик" оцінили в 1,5 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Велика приватизація. Київський завод "Більшовик" оцінили в 1,5 млрд грн

Казна та Політика
960
Вартість приватизації заводу “Більшовик” (АТ “Перший київський машинобудівний завод”) може скласти 1,3-1,5 млрд грн. Але для цього потрібно провести ретельну передпродажну підготовку, вважають експерти консалтингово-брокерської компанії Colliers International.
На думку експертів, за умови належної підготовки лот може бути оцінений вище, ніж нещодавно вдало реалізований з торгів готель “Дніпро”, який пішла з молотка за 1,1 млрд грн.
Щоб вдало продати завод, державі буде потрібно провести чимало роботи, в тому числі підготувати правильну презентацію для потенційних інвесторів, включаючи розрахунки техніко-економічних показників об’єкта: бізнес-план з описом ринку, розрахунок інвестицій і прогнозованого доходу.
Головним активом при продажу “Більшовика” стане земля під заводом (35 га), на якій може бути реалізовано безліч бізнес-ідей.
Для вдалого продажу заводу, на думку експертів, в презентації потрібно робити акцент на можливу забудову цієї ділянки житловими будинками. Ще частину можна відвести під офісні та торговельні приміщення, а також готель.
Детальний аналіз усіх техніко-економічних показників об’єкта займе близько півроку. Однак, якщо цього не зробити і не презентувати грамотно інвестору всі позитивні сторони лота, то це може в два рази знизити підсумкову вартість продажу активу, кажуть аналітики.
Обтяжливим фактором виступлять нинішні орендарі і власники деяких приміщень на території заводу. Вирішити це питання треба до виставлення лоту на торги.
До того ж з кінця минулого року столична прокуратура і СБУ за участю ФДМ проводять слідчі дії на заводі “Більшовик” у зв’язку з продажем понад 6000 кв. м приміщень на торгах, незважаючи на чинну заборону.
Якщо держава не вирішить і цю проблему, то ринкова вартість цього об’єкта і зовсім знизиться в 10 разів.
Крім цього, мова йде про продаж акцій підприємства “Більшовик”, а земля під ним перебуває в статусі постійного користування під промислове виробництво. Тому не менш важливим завданням для Фонду держмайна є оформлення ділянки зі зміною її цільового призначення, що також займе немало часу – від півроку до року.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас