Кошти з фонду COVID-19 не використовувались: на зарплати шахтарям виділять 1,4 мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кошти з фонду COVID-19 не використовувались: на зарплати шахтарям виділять 1,4 мільярда

Казна та Політика
309
Влітку Міненерго погасило перед шахтарями поточну заборгованість із заробітної плати, що виникла цього року через вимушений простій вугледобувних підприємств, а також забезпечило виплату заробітної плати.
Про це повідомляє Міненергетики.
Зараз у Держбюджеті планується передбачити ще 1,4 млрд грн на виплату зарплати гірникам до кінця року та погашення заборгованості, що виникла з вересня. Ці кошти мають надійти з обов’язкових виплат НАК «Нафтогаз» та АТ «Укрнафта» – відповідний законопроект (реєстр № 4119) сьогодні ухвалили у першому читанні народні депутати.
Там наголосили, що фонд боротьби з COVID-19 для погашення боргів перед шахтарями не використовувався: жодної копійки звідти не було взято. Натомість вказаний законопроєкт сприятиме його поповненню на 8,9 млрд грн, які також мають надійти від виплат НАК «Нафтогаз» та АТ «Укрнафта» до держбюджету. Для цього парламент має ухвалити вказаний законопроєкт в цілому.
«Впродовж року ми максимально забезпечували виплати заробітної плати шахтарям та погашення поточної заборгованості. Вдячна Уряду і народним депутатам за ефективні рішення і можливість вийти на 100% розрахунки держави перед робітниками вугільної галузі, не обтяжуючи спецфонди, зокрема фонд боротьби з COVID-19. Більше того, за можливість наповнити цей фонд», – зазначила в.о. Міністра енергетики Ольга Буславець.

Довідка Finance.ua:

  • Міненерго вже завершило підготовку проекту Концепції реформування вугільної галузі, яка має на меті, зокрема, оптимізацію видатків держбюджету.
  • Концепція передбачає розподіл шахт на три групи. Перша група – шахти, що підлягають інтеграції з ПАТ “Центренерго” і є його ресурсною базою. Друга – шахти подвійного призначення, збут яких не обмежується виключно тепловими генераціями. Третя група шахт – такі, що будуть пропонуватися до приватизації не лише як вугледобувні підприємства, а й як цілісні майнові комплекси, які можна використовувати для іншої господарської діяльності.

Отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас