НКРЕКП закликала закласти до бюджету кошти на компенсацію тарифу ВДЕ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКП закликала закласти до бюджету кошти на компенсацію тарифу ВДЕ

Енергетика
283
Уряд має закласти до проєкту державного бюджету на 2021 рік кошти на компенсацію купівлі електроенергії з відновлюваних джерел (ВДЕ) за «зеленим» тарифом.
Про це під час засідання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, сказав голова Комісії Валерій Тарасюк.
«У липні була проголосована норма, що мінімум 20% «зеленого» тарифу має бути оплачено з державного бюджету. На сьогодні ми не бачимо в проєкті бюджету цих 20%, і я закликаю всіх втрутитися у ситуацію, особливо звертаюся до Міністерства фінансів, щоб вони виконали пряму норму закону і заклали в бюджет мінімум 20%», – сказав Тарасюк.
За його словами, НКРЕКП також пропонувала закласти у бюджет близько 30% від загальної суми компенсації «зеленого» тарифу.
«Якщо уряд вкладе в бюджет і Верховна Рада проголосує за 30%, то ми будемо говорити про зниження тарифу Укренерго”, – відзначив Тарасюк.
Він нагадав, що 20% компенсації на закупівлю електроенергії з ВДЕ у наступному році потребує біля 11 млрд грн додаткових бюджетних витрат.
Міністерство енергетики на виконання умов меморандуму про порозуміння з виробниками електроенергії з відновлюваних джерел пропонувало закласти до проєкту бюджету на 2021 рік 11,55 млрд грн для оплати «зелених» тарифів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас