Українські брокери-шахраї ошукали європейських інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські брокери-шахраї ошукали європейських інвесторів

Кримінал
2577
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку виявила, що група осіб в містах Київ, Дніпро, Харків та Одеса пропонує фінансові послуги громадянам, зокрема, з країн Європейського союзу, з метою подальшого незаконного заволодіння коштами таких клієнтів.
Ці особи запевняли потенційних жертв, що вони відомі та успішні міжнародні форекс-брокери з торгівлі акціями та іншими фінансовими інструментами. Назви цих брокерів регулятор не наводить.
Вони казали, що мають великий досвід у сфері інвестицій та відмінну ділову репутацію, а потенційних інвесторів шахраї запевняли, що розташовуються у Лондоні, Токіо та Нью-Йорку.
“Зазначені особи активно здійснюють пошук працівників зі знанням іноземних мов на відповідних українських інтернет-ресурсах з пошуку роботи. В подальшому їх навчають психологічним аспектам, як переконувати потенційних жертв інвестувати якомога більше коштів у їхні начебто успішні компанії. Таким чином, шахраї, які прикриваються успішними компаніями з торгівлі акціями та іншими фінансовими інструментами, з метою уникнення відповідальності в інших країнах, де вони пропонують такі послуги, облаштовують свої офіси в містах України”, – повідомили в НКЦПФР.
Регулятор звернувся до комісії з фінансового нагляду Польщі з проханням надати інформацію щодо звернень/скарг її громадян, які могли бути ошуканими вищезазначеними особами, та в цілому щодо діяльності таких компаній на території ЄС.
Також НКЦПФР встановила список інших країн ЄС, громадяни яких могли стати жертвами діяльності шахраїв.
Наразі готуються відповідні запити до інших фінансових регуляторів країн ЄС.
До скам-проєктів комісія відносить інвестиції в квазі ринок форекс та проєкти, які пропонують послуги з інвестування, але мають на меті лише незаконне заволодіння коштами інвесторів.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас