"Укравтодор" взяв на баланс шляхопровід на окружній дорозі Харкова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" взяв на баланс шляхопровід на окружній дорозі Харкова

Казна та Політика
214
Державне агентство автомобільних доріг України (“Укравтодор”) очікує передачі на його баланс шляхопроводу через залізничну колію станції “Основа” на окружній дорозі Харкова.
Згідно з повідомленням на сайті “Укравтодору” у вівторок, останні 13 років шляхопровід належним чином не утримувався, наразі перебуває в аварійному стані – конструкції іржаві, на металевих прогонових спорудах тріщини, на опорах руйнується бетон.
“Зволікання з ремонтом може викликати проблеми як для автомобільного, так і для залізничного сполучення області, адже під шляхопроводом проходять 12 залізничних колій”, – зазначають в “Укравтодорі”.
Раніше “Укравтодор” не міг ремонтувати зазначений шляхопровід, оскільки той не був на державному балансі.
“Балансоутримувач шляхопроводу “загубився” ще в 2007 році. Тоді розпорядженням КМУ проїжджу частину дороги передали з комунальної власності Харкова у державну власність, а ось сам міст – забули”, – зазначають в автодорожньому агентстві.
Рішенням від 2 листопада 2020 року Харківський господарський суд дозволив передати шляхопровід через залізничні колії на баланс “Укравтодору” (Служби автомобільних доріг у Харківській області). Служба проведе комісійне обстеження споруди та виконає всі першочергові заходи з ліквідації виявлених дефектів. Далі буде розроблена проєктна документація і буде проведено ремонт шляхопроводу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас