Результати Агропросперіс Банку за третій квартал 2020 року: стале зростання та розвиток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Результати Агропросперіс Банку за третій квартал 2020 року: стале зростання та розвиток

Аграрний ринок
41
28 жовтня Агропросперіс Банк опублікував офіційну фінансову звітність за дев’ять місяців 2020 року. У непростий час карантинних обмежень та макроекономічної нестабільності банк зміг покращити показники діяльності та досягти наступних результатів:
  • активи банку зросли у півтора разу до 1,68 млрд грн
  • фінансування агробізнесу збільшилося на 36% до 705 млн грн
  • обсяг строкових вкладів населення виріс на 66% та досяг 280 млн грн
  • банк регулярно підтверджував довгостроковий кредитний рейтинг за національною шкалою на рівні uaAA та рейтинг надійності депозитів на найвищому рівні ua1
  • банк на постійній основі істотно перевищував середні показники економічних нормативів НБУ по банківській системі України.
У третьому кварталі банк зосередився на розширенні сервісів та підтримки для бізнес-клієнтів. Протягом 5 років Агропросперіс Банк фінансував виключно аграріїв, однак, в нових умовах, розуміючи підвищену потребу українського бізнесу у доступному фінансуванні, почав видавати кошти малим і середнім підприємствам інших галузей. Задля ще більшої підтримки клієнтів Агропросперіс Банк долучився до державної програми «Доступні кредити 5-7-9%», за якою малий бізнес може отримати кошти під 5%, 7% чи 9% річних або рефінансувати раніше оформлені кредити з повною компенсацією відсотків.
Для клієнтів-приватних осіб у серпні Агропросперіс Банк запустив застосунки онлайн-банкінгу AP Bank на платформах Android та iOS, а у вересні відкрив з дотриманням усіх санітарних норм та рекомендацій нове відділення у Києві поряд з м. Мінська – друге відділення, яке успішно запрацювало за період карантину. Тож, банк став ще ближчим для своїх клієнтів, розширивши як фізичну присутність, так і можливості обслуговування онлайн.
Зростання кредитного портфеля, яке вимагає більших відрахувань до резервів, а також суттєві інвестиції у нові відділення та онлайн-інструменти для підтримки клієнтів тимчасово знизили прибутковість банку у звітний період. Але вже за 3 квартал року банк заробив 187 тис. грн чистого прибутку і за загальними підсумками 2020 року націлений вийти на позитивний результат.
Отже попри вплив та обмеження пандемії, коли в цілому по банківській системі майже відсутня позитивна динаміка, Агропросперіс Банк продовжує стале зростання при максимальній підтримці клієнтів у цих складних умовах.
З офіційною фінансовою звітністю банку за 9 місяців 2020 року ви можете ознайомитися в розділі Документи і звітність.
За матеріалами:
Агропросперіс Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас