Кабмін підвищив ставку за пацієнта для сімейних лікарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін підвищив ставку за пацієнта для сімейних лікарів

Казна та Політика
1116
Кабінет Міністрів ухвалив постанову про підвищення капітаційної ставки за пацієнтів для сімейних лікарів.
Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
“Вчора на уряді було прийнято достатньо важливу постанову Кабінету Міністрів. Ця постанова Кабінету Міністрів стосується внесення змін до Програми медичних гарантій. Що це таке і чого саме вона стосується. Ми вчора збільшили капітаційну ставку для сімейних лікарів. Ми так боролися за це підвищення… Раніше вона становила 600 грн 48 коп., а зараз вона буде складати 651 грн 60 коп. Тобто, збільшена на 51 грн”, – сказав Максим Степанов.
Він зазначив, що капітаційна ставка – це ставка, яку сплачує держава сімейному лікарю за укладену декларацію між пацієнтом та лікарем.
“Що це (означає. – Ред.) конкретно для лікаря. Якщо сімейний лікар має, наприклад, має 1800 декларацій, які укладені в нього з пацієнтами, з громадянами, то він буде отримувати додатково близько 7500-7650 грн, якщо говорити чітко. У нас сімейні лікарі на сьогоднішній день отримують дуже велике навантаження. Тому що зростає кількість хворих на COVID-19. Для нас дуже важлива їх зібрана робота, щоб вони витримали це навантаження”, – додав міністр.

Довідка Finance.ua:

  • На виготовлення української вакцини від коронавірусу знадобиться приблизно 100-150 млн гривень.
  • Лікування одного пацієнта з важким перебігом хвороби коштує від 45 тисяч гривень. Ці кошти Міністерство охорони здоров’я переправляє у медичні заклади, де лікують хворих.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас