6 українських доріг передадуть "в приватні руки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

6 українських доріг передадуть "в приватні руки"

Казна та Політика
2231
В Україні планують реалізувати державно-приватне партнерство на шести ділянках доріг, які представили потенційним інвесторам.
Про це написав міністр інфраструктури Владислав Криклій у телеграм-каналі.
6 ділянок доріг, відібраних для потенційних пілотних проєктів ДПП, будуть реалізовані в рамках першої програми державно-приватного партнерства в дорожній галузі. Разом з Укравтодором, Світовим банком і IFC представили їх сьогодні 310 учасникам з 43 країн світу і 38 компаніям потенційних інвесторів, уточнив він.
Йдеться про дороги:
  • Харків-Дніпро-Запоріжжя (M-29, M-04, M-18);
  • Бориспіль-Полтава (М-03);
  • Херсон-Миколаїв (М-14);
  • Київ-Житомир-Рівне (М-06);
  • Ягодин-Ковель-Луцьк (М-07, М-19);
  • Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв (M-04, H11).
За його словами, ці автодороги з’єднують 10 областей України, і більше ніж 12 мільйонів жителів зможуть на собі відчути поліпшення дорожньої інфраструктури.
ДПП – це не про платні автодороги, а про “дороги в розстрочку”, коли держава залучає приватні інвестиції в будівництво, а інвестор реалізує проєкт за свої гроші і після здачі дороги в експлуатацію отримує платежі від держави. Це вигідно всім”, – підкреслив міністр.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше голова “Укравтодору” Олександр Кубраков заявив, що створений в Україні 65-мільярдний Фонд боротьби з COVID-19 отримав свою назву випадково, що стало “комунікаційним промахом”. Спочатку це був окремий фонд – на будівництво доріг. І саме тому половина “коронавірусного” фонду і пішла на дороги.
  • Нагадаємо, раніше голова Рахункової палати Валерій Пацкан заявив, з Фонду боротьби з COVID – 19 жодної гривні не пішло на закупівлю апаратів для штучної вентиляції легенів. Обладнання для українських лікарень закуповували на гроші меценатів і держорганів, які фінансували відомчі лікарні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас