Disney навчає роботів реалістичному зоровому контакту (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Disney навчає роботів реалістичному зоровому контакту (відео)

Технології&Авто
359
Інженери Disney Research показали прототип людиноподібної роботизованої голови з реалістичною мімікою. Статтю опублікували на сайті Disney Research.
Над такими розробками вчені працюють досить давно, адже намагаються подолати так званий ефект зловісної долини. Його суть в тому, що реалістичність робота не завжди робить його привабливим для оточуючих. Адже зазвичай наше око вловлює різні мікрорухи обличчя і тіла, міміку, жести, які не притаманні навіть найбільш реалістичним моделям роботів. В результаті виникає страх і навіть відраза до машини.
The Walt Disney Company, яка використовує людиноподібних роботів у своїх парках розваг, зацікавлена в тому, щоб звести цей ефект до мінімуму.
Новий робот здатний визначати людину, яка проявляє до нього інтерес, і встановлювати з нею зоровий контакт. Після цього він починає імітувати реальну людину: виконує невеликі мімічні рухи, жести, повертається, моргає, піднімає і опускає головою в такт диханню. Також він може рухати губами і щелепою. Додатково його оснастили камерою глибини на грудях, щоб він міг бачити людей перед ним і реагувати на них.
Інженери звертають увагу, що нові функції збільшують реалістичність персонажа, але і мають деякі обмеження. Одне з них полягає в тому, що очі робота налаштовані так, що вони дивляться паралельно і фокус спрямований на нескінченність. При близькому контакті здається, що робот дивиться не на людину, а крізь неї.
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас