День фінансів, 28 жовтня: продовження режиму надзвичайної ситуації, "докарантинні" зарплати топ-чиновникам, ліміт на закордонні посилки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 28 жовтня: продовження режиму надзвичайної ситуації, "докарантинні" зарплати топ-чиновникам, ліміт на закордонні посилки

578
Середа, 28 жовтня: про зарплати чиновникам і Нацполіції, ліміти на посилки і відповідальність за недостовірне декларування:
Режим надзвичайної ситуації продовжено до кінця 2020 року. Кабінет Міністрів продовжив режим надзвичайної ситуації в Україні до 31 грудня 2020 року. Режим був встановлений у березні 2020 року через епідемію COVID-19. Що це передбачає – дивіться тут.
“Карантинні” обмеження зарплат топ-чиновникам знято. Кабінет Міністрів зняв у період дії карантину обмеження заробітних плат керівникам та членам наглядових рад підприємств державного сектору. А саме знято обмеження, якими місячна винагорода і заробітна плата визначалася в розмірі, що не перевищує 10 розмірів мінімальної заробітної плати. При цьому Кабмін виділив 2 млрд грн на доплати співробітникам Нацполіції.
КСУ визнав неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування. Відповідне рішення ухвалила Велика палата під час засідання. Нагадаємо, у серпні 2020 року до КС було направлено подання 47 народних депутатів щодо конституційності положень законів, які складають так звану антикорупційну платформу.
НБУ розширює дані про небанківські фінустанови. Нацбанк починає публікацію інформації про осіб, які отримали погодження регулятора на придбання істотної участі в банку, а також осіб, яким було відмовлено в цьому і які відповідно не можуть користуватися правом голосу і брати участь в управлінні закладом.
Підвищення ліміту на закордонні посилки. У ВР розробляють законопроєкт про підвищення ліміту на безподаткове відправлення міжнародних посилок з-за кордону в Україну зі 100 до 150 євро. За словами депутатів, зменшення безмитного ліміту до 100 євро призвело до стрімкого скорочення імпортних відправлень в Україну.
Зміна порядку розрахунку тарифів на теплову енергію. Кабмін вніс зміни до Порядку розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу для потреб населення, установ та організацій, що фінансуються з державного або місцевого бюджету, її транспортування та постачання. Постанова встановлює механізм обліку двоставкових тарифів. А як змінювалася ціна газу за останні три роки – читайте тут.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас