Подорож в майбутнє: в Японії створять космодром для космічних подорожей (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Подорож в майбутнє: в Японії створять космодром для космічних подорожей (фото)

Технології&Авто
622
Компанія Noiz Architects, яка розробила концепцію у співпраці з комунікаційною фірмою Dentsu, дизайнерами Canaria і некомерційною організацією Spaceport Japan, сподівається, що в найближчі роки космопорти нового покоління будуть побудовані як частина міського ландшафту.
Про це пише CNN.
Сталеві і скляні вежі циліндричної форми виступають крізь сонячні панелі на величезному круглому даху футуристичного чотириповерхового міста космопорта.
Космопорт височіє над островом, який плаває в Токійській затоці, на тлі хмарочосів японської столиці. Він призначений для запуску туристів в одноденні поїздки в космос, де вони зможуть побачити величезний дах будівлі, а також побачити кривизну землі і випробувати невагомість.
Подорож в майбутнє: в Японії створять космодром для космічних подорожей (фото)
Для чого потрібно. Космопорт буде робити набагато більше, ніж просто пропонувати любителям пригод подорож на все життя. Саме по собі це місце для одноденних поїздок, де створені умови для способу життя і навчання, покликані допомогти відвідувачам “ближче познайомитися з космосом”, – говорить Урсула, керівник проєкту в Noiz Architects.
Компанія заявляє, що її космічний корабель буде пролітати щонайменше 50 миль (80 кілометрів) над землею, і мандрівники зможуть залишити свої місця на кілька хвилин, щоб випробувати невагомість.
Подорож в майбутнє: в Японії створять космодром для космічних подорожей (фото)
За словами Virgin Galactic, хоча космічний політ займе менше двох годин, ті, хто сподівається потрапити до зірок, пройдуть триденну підготовку перед зльотом.
Подорож в майбутнє: в Японії створять космодром для космічних подорожей (фото)
Плани Noiz Architects для Spaceport City включають об’єкти, які допоможуть космічним туристам підготуватися. Космічні подорожі можуть бути складними фізично і розумово, тому медичні огляди в медичній клініці і тренування в тренажерній залі або космічній академії можуть бути частиною передпольотної підготовки.

Довідка Finance.ua:

  • Spaceport City – не перший проєкт міського космодрому. У Х’юстоні, четвертому за величиною місті США і місці програми астронавтів НАСА, ведуться роботи з перетворення аеропорту Еллінгтон на комерційний космодром, а колорадський авіаційно-космічний порт (CASP) знаходиться всього в 30 хвилинах їзди від центру Денвера.
  • Ці космодроми були розташовані недалеко від міст, щоб залучати космічні підприємства і космічних мандрівників – коли комерційні рейси стануть доступними.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас