Ми не зупиняли жодного дорожнього проєкту під час пандемії - голова Укравтодору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ми не зупиняли жодного дорожнього проєкту під час пандемії - голова Укравтодору

Казна та Політика
195
Боротьба з економічними наслідками коронавірусу так само важлива, як і організація опору самій хворобі. Про це заявив голова Укравтодору Олександр Кубраков.
З цієї причини назва спеціального фонду, виділеного для боротьби з хворобою, не повністю відображає його призначення, вказує Кубраков.
“Навесні в уряді почали обговорювати різні варіанти подолання наслідків коронакризи – не тільки в галузі охорони здоров’я, але і в економіці. Був обраний механізм спецфонду, який отримав назву “Фонд боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2, і її наслідками”. Така назва дійсно фокусує увагу виключно на медичних заходах – тому що мова йде про боротьбу з хворобою, а не з наслідками коронакризи”, – сказав він.
Держава вчинила правильно, використовуючи ці кошти не тільки на забезпечення системи охорони здоров’я, а й на згладжування економічних наслідків пандемії, вважає голова Укравтодору.
“Як підтверджують дослідження Світового банку та Всесвітньої організації охорони здоров’я, економічні наслідки коронакризи можуть призвести до більшої кількості смертей, ніж власне від хвороби”, – зазначив Кубраков.
За його словами, Укравтодор ефективно розпорядився коштами спецфонду: “Вже виконано і оплачено робіт на 20,5 млрд грн. Разом з іншими джерелами фінансування це дало можливість вже отримати на фініші 3700 км. Будівельний сезон триває – план в 4000 км буде виконаний”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас